Wat is massagetherapie
Heb je last van rugpijn, nekpijn, vermoeidheid of spanningsklachten? Dan is massagetherapie vast en zeker iets voor jou! Een gerichte massage verlicht zo je klachten. Door samen met je massagetherapeut op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaak van je klachten word je je bewust van wat je lichaam je probeert te vertellen. Zo worden je fysieke of mentale klachten efficiënt en op een duurzame manier aangepakt.
Vind meteen een massagetherapeut
Of lees meer over:
Wat is massagetherapie?
Massagetherapie: voor wie?
Verschillende massagevormen
Tarieven
Opleidingen
Wat is massagetherapie?
Massagetherapie vertrekt vanuit een holistische visie waarbij het lichaam als één geheel wordt gezien. Naast het fysieke aspect van massage houdt massagetherapie ook rekening met jou als persoon, je emoties en algemeen welzijn. Er wordt gelet op de wisselwerking tussen je geest en je lichaam.
Door de opleiding die een massagetherapeut genoten heeft kan je erop vertrouwen dat je in goede handen bent. De kennis van het lichaam wordt aangevuld met professionele massagetechnieken die zorgen voor een top-behandeling!
Een massagetherapeut gaat vaak op zoek naar de oorzaak van je klacht. Misschien is de boosdoener van je hoofdpijn wel een blokkade in je onderrug. Of zet een stevige dosis stress je lichaam onder spanning. Tijdens de massagetherapiesessies leer je luisteren naar je eigen lichaam. Door een massage op maat pakt een massagetherapeut jouw specifieke behoefte aan!
Voor een ontspanningsmassage of een heerlijk relaxmoment kan je ook terecht bij een professionele masseur (m/v) in je buurt. Geniet bijv. van een warme hotstone massage, traditionele Ayurvedische massage, gezellige duo massage, reinigende gezichtsmassage, enz.
Massagetherapie: voor wie?
Massagetherapie is er voor baby’s, kinderen, volwassenen, ouderen, sporters, jonge moeders, enz. Je kan bij de massagetherapeut terecht met verschillende fysieke en mentale klachten zoals:
- Vermoeidheid en slaapproblemen
- Stress en spanningen
- Burn-out en bore-out
- Onzekerheid
- Fysieke overbelasting
- Rugpijn, nekpijn en schouderpijn
- Maag- en darmklachten
- Klachten zonder een duidelijke medische oorzaak
Dankzij de massages worden gespannen spieren losgemaakt, krijg je een betere doorbloeding en worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd. Zo verminderen niet alleen je klachten maar voorkom je ook letsels en problemen in de toekomst.
Verschillende massagevormen
Tijdens massagetherapie kunnen afhankelijk van jouw klachten verschillende massagevormen aan bod komen. Enkele veelvoorkomende massagevormen zijn:
Triggerpoint massage
Een triggerpoint of spierknoop ontstaat wanneer een spier zich onvoldoende kan ontspannen. Als gevolg hiervan krijg je na verloop van tijd te kampen met pijn of bewegingsproblemen. Tijdens een triggerpoint massage wordt er via zachte maar efficiënte bewegingen druk uitgeoefend op de spierknopen in je lichaam zodat je opnieuw vrij kan bewegen.
Dieptemassage
Een dieptemassage heeft als doel de blokkades in je lichaam los te maken. Er wordt tijdens de massage diep doorgedrongen in je spierlagen, weefsels en organen. Naast het verhelpen van pijn focust dieptemassage zich ook op het voorkomen van blokkades in de toekomst.
Orgaanmassage
Een orgaanmassage is een traditionele, ontgiftende en activerende buikmassage. Tijdens de massagetherapie worden je weefsels losser gemaakt waardoor er een betere doorbloeding tot stand komt. Vaak wordt er tijdens deze massagetherapie gebruikgemaakt van essentiële oliën.
Voetreflexologie
Voetreflexologie vertrekt vanuit het principe dat de voeten een weerspiegeling zijn van wat er zich in je lichaam afspeelt. Tijdens de massagetherapie worden de zones die bepaalde organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties weerspiegelen onder handen genomen waardoor ze opnieuw beter functioneren.
Holistic Pulsing
Holistic Pulsing is een zachte massagetechniek. Hierbij worden de bloedstroom, lymfestroom en ademhaling ritmisch in beweging gebracht. Blokkades in de spieren en organen, die onder andere door stress of spanningen zijn ontstaan, worden op deze manier opgelost.
Zwangerschapsmassage
Tijdens een zwangerschapsmassage wordt er aandacht besteed aan typische zwangerschapskwaaltjes zoals zware benen, gezwollen enkels, rugpijn of nekpijn. Zo kan je volop genieten van je zwangerschap en aanstaande moederschap.
Tarieven
Hoeveel massagetherapie kost, hangt af van de gekozen massagesoort en tijdsduur van de massage. Gemiddeld duurt een massage een half uur of een uur. Sommige massagetherapeuten werken met een intakegesprek waarbij eerst ruim de tijd wordt genomen om je klachten te bespreken.
Een therapeutische massage kost ongeveer € 60 per uur.
Op het persoonlijke profiel van je massagetherapeut vind je meer info over de tijdsduur, werkwijze en het tarief van de massagetherapie.
Massage cursus
Wil je zelf een cursus massagetherapie volgen? Of een carrière als massagetherapeut starten? Ontdek snel het uitgebreide aanbod van massagetherapie cursussen op deze website.
Klaar om massagetechnieken in de vingers te krijgen? Een workshop rug-, nek- en schoudersmassage te volgen? Of alles leren over voetreflexologie? Tijdens een opleiding massagetherapie leer je de kneepjes van het vak. Zo kan je binnenkort zelf aan de slag om klanten van verschillende fysieke en mentale klachten af te helpen.
Kijk ook op Vindeentherapeut.be voor meer massagetherapeuten in je buurt.